dr carmen giuglea
 
estetica masculina

Estetica Masculina



Societatea noastra acorda o mare importanta aspectului fizic, majoritatea persoanelor fiind interesate sa arate tineri si in forma. Astazi, barbatii de toate varstele si cu orice mod de viata solicita relativ usor interventii estetice. Scopurile masculine includ un nas armonios, o fata intinerita si o talie subtire, cu o musculatura a trenului superior bine dezvoltata. Procedurile utilizate in aceste scopuri trebuie sa ia in consideratie factori ca grosimea pielii, cresterea barbii sau tipul corporal.

 

Estetica masculina

Planificarea interventiei chirurgicale

Este necesara o buna comunicare intre pacient si plastician cu privire la data planificarii interventiei chirurgicale. La prima dumneavoastra consultatie, veti fi solicitat sa explicati in detaliu ce asteptati de la procedura solicitata si cum sperati sa va simtiti si sa aratati dupa aceea. Este necesar sa spuneti deschis la ce modificari va asteptati. Trebuie sa fiti siguri ca dumneavoastra si plasticianul sunteti pe aceeasi lungime de unda.

Va fi evaluata de asemenea starea dumneavoastra de sanatate, veti fi examinat fizic, se vor face fotografii preoperatorii si va vor fi prezentate cele mai adecvate tehnici chirurgicale pentru dumneavoastra. Vi se va prezenta si tipul de anestezie, riscurile posibile si costurile. Relatati-i chirurgului ce anume din consultatie v-a facut sa va simtiti stanjenit, sau daca doriti o intimitate mai particulara. Dar cel mai important este sa aveti sperante realiste in ceea ce priveste interventia. Aveti in vedere faptul ca medicul dumneavoastra va poate ameliora mult aspectul, dar nu va poate oferi perfectiune. Ganditi-va ca varsta si starea dumneavoastra de sanatate au un rol important in calitatea prognosticului.

Aceasta prezentare abordeaza o serie de probleme referitoare la barbatul care solicita o interventie estetica. Nu are pretentia sa raspunda la toate intrebarile, o mare parte depinzand de circumstante individuale, dar au un rol informativ general. Pentru detalii cu privire la indicatii si tehnica potrivita, va veti lamuri la o consultatie cu medicul dvs.


Interventia chirurgicala

Informatii detaliate asupra interventiei chirurgicale va vor fi oferite in cursul consultatiei. In timpul prezentarii procedurii va vor fi explicate o serie de probleme care pot influenta rezultatul interventiei. Asigurati-va ca intelegeti tot ceea ce vi se explica.


Chirurgia faciala

Daca aveti in vedere interventii chirurgicale faciale sau cervicale, medicul dumneavoasta va va efectua in primul rand o evaluare integrala a regiunii cervicofaciale. Aveti semne de calvitie? Tegumentele piloase se extind in sus pe obraji sau inferior pe gat? Aveti cicatrici faciale? Exista leziuni tegumentare legate de expunerea la soare? Sunt tegumentele faciale laxe sau nu?

In general, este cunoscut ca tegumentele faciale masculine sunt mai bine vascularizate ca cele ale femeilor. Fetele barbatilor sangereaza mai mult si sunt mai expuse la formarea de hematoame. De asemenea, orice cicatrice rezultata este mai dificil de ascuns, deoarece barbatii nu se machiaza si nu-si aranjeaza parul spre fata.

Cresterea parului si a barbii au un rol major in rezultatele unui lifting. Daca prezentati calvitie sau subtierea parului, este o adevarata arta camuflarea inciziei de lifting, in special in regiunea temporala. Daca tegumentele piloase cervicale superioare sunt trase in spatele urechilor in cursul interventiei chirurgicale, va puteti trezi in ipostaza de a va rade in spatele urechilor sau in regiunea cervicala posterioara. Asigurati-va ca discutati toate aceste incoveniente cu chirurgul.

Barbia dubla reprezinta de asemenea un inconvenient pentru multi barbati. La pacientii tineri, liposuctia acestei zone este o masura suficienta. Pacientii mai varstnici necesita un lifting complet cervicofacial, care sa includa indepartarea excesului tegumentar si intarirea platismei, situata pe ambele parti ale gatului. Acesti muschi sunt de obicei mai grosi la barbati decat la femei, dar nu reprezinta o dificultate chirurgicala.

In postoperator, barbieritul trebuie amanat circa trei saptamani dupa un tratament ca dermabrazia sau peelingul chimic. Deoarece aceste proceduri indeparteaza straturile superficiale ale pielii, va puteti astepta ca fata dumneavoastra sa ramana sensibila, edematiata si de un roz deschis pentru cateva saptamani.

Unii barbati sunt multumiti deoarece cresterea barbii camufleaza culoarea roz a pielii regenerate, in special daca nu pot suporta sa foloseasca produse de make-up.


Modificarea trasaturilor faciale

Procedurile estetice de tipul chirurgiei pleoapelor, rinocorectiei sau implantelor faciale sunt realizate in acelasi mod pentru barbati si pentru femei. Totusi, este important sa-i explicati chirurgului daca doriti un aspect mai masculin al trasaturilor faciale, respectiv o barbie cu o proiectie mai mare, arcade zigomatice mai proeminente, un nas mai puternic.


Implantul de par

Aspectul cel mai important in acest caz este timpul necesar. Obtinerea unui aspect natural al parului necesita in mod obisnuit multiple interventii chirurgicale, cu perioade lungi de recuperare. Un tratament complet de transplant de par poate dura intre 18 luni si 2 ani.

Trebuie sa stiti ca inciziile si situsurile de transplant sunt vizibile pentru ceilalti, in special precoce dupa interventia chirurgicala. Daca regimul de viata sau de munca nu sunt compatibile cu o perioada lunga de tratament, intrebati-va chirurgul asupra altor optiuni terapeutice ca reducerea de scalp sau utilizarea lambourilor.


Liposuctia si/sau modelarea corporala

Forma ideala a corpului barbatesc este supla si atletica, cu umeri si piept largi, abdomen plat si o zona a coapselor si soldurilor ingusta. Totusi, pe masura imbatranirii, grasimea tinde sa se acumuleze in jurul abdomenului, a flancurilor ("love handles" - manerele indragostitilor), in zona sanilor (ginecomastie) si de-a lungul obrajilor si gatului. Liposuctia este solicitata pentru indepartarea acestor zone rezistente la dieta si exercitiu.

In multe cazuri, liposuctia poate corecta aceste probleme. Barbatii isi mentin elasticitatea tegumentara mai mult decat femeile, iar depozitele de grasime sunt mai ferme si mai bine vascularizate decat la femei. Din aceste considerente si datorita altor factori, liposuctia la barbati este de obicei foarte eficace.

Barbatii cu laxitate tegumentara sau sort abdominal sau cu zone de exces adipos pot opta pentru o procedura traditionala excizionala (excizie tegumentara chirurgicala) in plus fata de liposuctie. Se poate realiza excizie chirurgicala si in cazul ginecomastiei, cand marirea sanilor este consecinta excesului glandular mai de graba decat a excesului de grasime.


Reductia abdominala

O abdominoplastie completa este procedura de electie pentru barbatii care au sort abdominal ce apare in mod obisnuit ca o consecinta a scaderii masive in greutate, si /sau a herniilor neglijate. Este o procedura chirurgicala majora care indeparteaza excesul de grasime, intareste muschii peretului abdominal si modeleaza talia. Barbatii care sunt supusi abdominoplastiei sunt adesea surprinsi de necesitatea unei perioade lungi de recuperare. Multi nu-si pot pot incepe activitatea decat dupa 4 saptamani de la interventie. Barbatii cu o elasticitate tegumentara buna care au un exces moderat de grasime beneficiaza de liposuctie ca unica procedura, mai simpla si cu recuperare mai rapida.


Chirurgia de crestere musculara

In ultimii ani, plasticienii au initiat metode de imbunatatire a conturului muscular prin implante estetice si metode de sculptare.

Implantele de gamba, care au fost initial destinate restaurarii conturului piciorului posttraumatic sau la victimile poliomielitei, sunt utilizate actualmente cateodata pentru crearea plenitudinii membrului inferior. In mod similar, implantele pectorale, care sunt utilizate pentru construirea toracelui barbatilor cu sindrom Poland, pot fi de asemenea utilizate pentru cresterea volumului muschilor pectorali ai barbatilor sanatosi.

Gravura abdominala este o noua tehnica de liposuctie care creaza un aspect muscular, ondulant al abdomenului. Barbatii care au in vedere aceste proceduri trebuie sa stie ca aceste proceduri sunt relativ noi.


Ginecomastia

Ginecomastia reprezinta cresterea anormala a volumului sanilor la barbati. In cursul pubertatii este normala cresterea in volum a glandei datorita modificarilor hormonale, dar trebuie sa dispara imediat ce furtuna hormonala se stinge. In anumite cazuri glanda ramane crescuta determinand un aspect inestetic cu afectare psihosociala. In ginecomastia pubertara este recomandata abstentie, iar daca nu se rezolva spontan, se indica interventie chirurgicala . Alt tip de ginecomastie este secundar medicamentelor (corticoizi, anabolizante, diuretice, antiacide,etc) sau bolilor (distrofie adipozogenitala, ciroza).

Pseudoginecomastia se manifesta printr-o componenta predominant grasoasa, si apare in general asociata cu obezitatea. In mod obisnuit, se recomanda anestezie generala.

Se indeparteaza glanda printr-o mica incizie periareolara. Se lasa un mic buton sub areola pentru a evita aderentele postoperatorii ale areolei la muschiul pectoral, care determina o concavitate inestetica. La anumiti pacienti care nu accepta o cicatrice periareolara, glanda poate fi excizata prin axila, asistat endoscopic, lasand o mica cicatrice ascunsa in plica axilara. In pseudoginecomastii, este foarte utila si indicata liposuctia.

Se va lasa un tub de dren in postoperator imediat (in noaptea operatiei), acesta impiedicand formarea hematoamelor si se va aplica un pansament compresiv 7- 10 zile. Dupa indepartarea firelor, se pot incep masajele. Exercitiile fizice trebuie evitate timp de o luna de zile.

Zilele si saptamanile postoperatorii sunt importante pentru calitatea rezultatului postoperator. De aceea, este important sa urmati ad literam recomandarile medicului dumneavoastra. Recomandarile inseamna inseamna un numar adecvat de zile de concediu medical, pansamente sau costume personalizate compresive, repaus suficient, evitarea expunerii la soare, evitarea alcoolului si tutunului, si evitarea activitatii fizice intense. Totusi, plasticienii inteleg faptul ca barbatii suporta mai greu inactivitatea si nu pot sa stea in pat prea mult timp sau sa accepte ajutorul celorlalti in timpul recuperarii.

Studiile au indicat faptul ca barbatii adesea neaga durerea si se simt prost daca cer ajutor postoperator. Barbatii care refuza ajutorul pot avea o recuperare extrem de dificila daca sunt deprimati in saptamanile postoperatorii. Pentru a evita problemele postoperatorii, este important sa aiba o persoana care sa-i ajute, fizic si emotional, pentru circa o saptamana. Daca au parte de sprijinul si repausul necesare, vor avea o recuperare precoce, iar rezultatele vor fi observate mai rapid.

Inainte

Dupa

Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
 
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
 
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
 
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
 
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
 
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
 
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa
 
Ginecomastie - Inainte
Ginecomastie - Dupa







Articole

Jalupro
jalupro
Incapand cu varsta de 25 de ani, cantitatea de colagen produsa de pielea noastra se reduce ...
Avantajele tratamentului cu botox tratament botox
Folosit de ani buni in tratamentul afectiunilor neurologice, Botox-ul - toxina botulinica este ...
Botoxul in tratamentul ridurilor Botoxul in tratamentul ridurilor
Toxina botulinica este un derivat din bacteria anaeroba Clostridium Botulinum. Exista opt ...
dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 799 873 774

 
Copyright Conf. Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al conf. dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus